Jump to content
Prof. Dr. Ács Nándor logo

Prof. Dr. Ács Nándor logo

Endometriózis

Gyógyszeres és műtéti kezelése
Endometriózis gyógyszeres és műtéti kezelése

Az endometriózis sajnos rendkívül gyakori, és az elmúlt időben egyre gyakrabban diagnosztizált betegség a nőknél. Körülbelül a nők 15-20%-át érinti. Súlyos alhasi fájdalmakat és meddőséget is okozhat. Nagyon nagy problémát jelent, hogy ezek a betegek sajnos évekig (átlagosan 6-7 évig!) járnak orvoshoz, amíg a megfelelő szakember felállítja a diagnózist és így lehetővé válik a gyógyítás.

Az endometriózis alapvetően műtéti és gyógyszeres úton kezelhető betegség, a gyógyítás módját szakmai irányelvek szabályozzák. Mindemellett ismert, hogy ez a betegség sajnos nagyon gyakran kiújulhat, illetve súlyosbodhat.

A kezelés első lépése általában műtéti. Rendkívül fontos tény, hogy az endometriózisos beteg sorsát alapvetően meghatározza, hogy a szükséges műtétet mennyire felkészült (az endometriózis ellátásában mennyire tapasztalt) orvos végzi, illetve, hogy az ellátás speciális endometriózis centrumban történik-e!

A Női Klinikán abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy évtizedek óta működünk endometriózis centrumként, Magyarországon kiemelkedően jó műtői felszereltséggel rendelkezünk, illetve az ezen a területen dolgozó orvosaink tapasztalata is rendkívül nagy.

Klinikánkon az endometriózis műtéteinek döntő többségét laparoszkópia (hastükrözés) útján végezzük, még a legsúlyosabb esetekben, például az úgynevezett mélyen infiltráló endometriózisnál (DIE) is, ahol előfordulhat, hogy a beleken, illetve a hólyagon is található súlyos endometriózis. Ezek a laparoszkópos műtétek nagy szakmai tudást és tapasztalatot igényelnek, de a beteg számára rendkívül előnyös, hogy nincs hasi vágás, nincs műtéti heg, a gyógyulás pedig rendkívül gyors.

Az endometriózis mind műtéti, mind gyógyszeres ellátásában több mint két évtizedes gyakorlattal rendelkezem, hosszú évekig vezettem a Klinika endometriózis ambulanciáját, megszámlálhatatlanul sok endometriózisos hölgyet operáltam. A hozzám forduló, endometriózisban szenvedő betegek számára e tapasztalatnak köszönhetően a lehető legkorszerűbb, és legjobb gyógyulási eredményt ígérő ellátást tudom biztosítani.

Kapcsolat

Itt érhet el

Prof. Dr. Ács Nándor
Telefon
+36 30 952 0861
Cím
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika