Jump to content
Prof. Dr. Ács Nándor logo

Prof. Dr. Ács Nándor logo

Inkontinencia,

hüvelyi süllyedések, szalagműtétek
Az inkontinencia (vizelettartási zavar) az évek előre haladtával a nők mintegy felét érinti. A vizeletcsepegés rendkívül kellemetlen tünet, akár a normális életvitel és a társasági kapcsolatok elvesztését is eredményezheti. Többféle okból következhet be, ezek elkülönítése nagyon fontos, mert ezen múlik a lehetséges kezelési megoldás is (gyógyszeres, vagy műtéti út).

A kismedencei szervek süllyedése (méh süllyedés, vagy előesés, hólyagsérv, végbélsérv) szintén gyakori problémát jelentenek. Ilyenkor a betegek hüvelyi nyomásérzést, idegentest érzést tapasztalnak, vagy észlelik a méh, illetve a hüvelyfal előesését. Ezek a tünetek gyakran járhatnak együtt inkontinenciával is.

A kismedencei süllyedések műtéti ellátása területén az elmúlt évtizedekben nagy változások következtek be, a modern műtéti megoldásokat azonban sajnos csak kevés magyar centrum alkalmazza. Ma már például a méh előesése esetén nem feltétlenül kell a méhet eltávolítani, léteznek olyan megoldások, amelyek révén a méh megőrizhető, és eredeti pozíciójában rögzíthető.

A vizeletelcsepegés (inkontinencia) korszerű műtéte ma már egyértelműen a szalag beültetés, sajnos számos helyen ma is a régi, kevés sikerrel járó műtéteket alkalmazzák.

A kismedencei süllyedések, illetve az inkontinencia műtétei mindig is a legkedveltebb műtéteim közé tartoztak. Európa vezető centrumait látogattam meg, és mindenhonnan igyekeztem a legjobb megoldásokat ellesni és itthon is bevezetni. Összesen ezernél is több hasonló beavatkozást végeztem, Magyarország számos helyéről kérnek fel ilyen típusú műtétek elvégzésére.

Kapcsolat

Itt érhet el

Prof. Dr. Ács Nándor
Telefon
+36 30 952 0861
Cím
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika