Jump to content
Prof. Dr. Ács Nándor logo

Prof. Dr. Ács Nándor logo

Meddőség

kivizsgálása és kezelése
A meddő párok száma az elmúlt évtizedekben is emelkedett, ma körülbelül a gyermeket kívánó párok 15-20%-ánál nem sikerül a spontán teherbe esés. Ezekben az esetekben a megoldás sokszor hosszadalmas, költséges, évekig tartó kezelési procedura után valósulhat csak meg.

A meddőségnek számtalan oka lehet, nagyon leegyszerűsítve a kérdést alapvetően 3 tényezőt kell kivizsgálnunk; a férfipartner termékenyítő képességét (sperma vizsgálat), a petevezetők átjárhatóságát (ennek is legalább 3 módszere létezik), illetve a női partnernél a peteérés meglétét (hormonvizsgálatok révén). Ezeken túlmenően ki kell zárni azokat a betegségeket is, amelyek meddőséghez vezethetnek, például az endometriózist, vagy a miómákat.

Látható, hogy a meddő párok problémája mennyire összetett, így a kivizsgálást is nagyon gondosan kell megtervezni és végigvinni, a lehető legrövidebb idő alatt, tekintettel arra is, hogy a hozzánk forduló nők jelentős része 38-40 éves, vagy idősebb, az ő esetükben pedig minden hónapnak jelentősége lehet. Ez a komplex kivizsgálás mindenképpen speciális szaktudást és nagy tapasztalatot igényel.

A meddő párok problémája szakmai pályám kezdete óta nagyon érdekelt, így az évek alatt kiterjedt tapasztalatot gyűjthettem ezen a területen. A hozzám forduló párok esetén a korábban említett vizsgálatokat a lehető leggyorsabban, és a legmagasabb színvonalon igyekszem elvégezni, annak érdekében, hogy mielőbb eljussunk a megoldáshoz.

Kapcsolat

Itt érhet el

Prof. Dr. Ács Nándor
Telefon
+36 30 952 0861
Cím
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika