Jump to content
Prof. Dr. Ács Nándor logo

Prof. Dr. Ács Nándor logo

Várandósgondozás

Veszélyeztetett terhességek, ikerterhesség
A várandósok gondozása és a szülésvezetés minden szülész-nőgyógyász egyik alapvető tevékenységét jelenti. A szövődményektől mentes, normálisan zajló terhességek és szülés esetén ez teljesen természetes folyamat, és problémamentesen zajlik le. Természetesen én is az ilyen várandósságot kísérem a legnagyobb örömmel, hiszen ezekben az esetekben sem a kismama, sem a magzat nem forog veszélyben.
A Női Klinika gyönyörűen felújított szülőszobáin, rendkívül korszerű, és a kismamáknak maximális komfortot biztosító szülészeti részleggel rendelkezik (a szülőszobák egyágyasak, a Várandós és a Gyermekágyas Osztály modern, barátságos környezetet biztosít), így Magyarország legnagyobb szülészeti intézményének szakmai biztonságát európai nívójú körülmények között tudjuk biztosítani.
Szövődményes várandósság

A várandósok egy részénél sajnos felmerülhetnek különböző szövődmények, ahol a kismama és a baba biztonsága szempontjából nagyon nagy jelentősége lehet a gondozó orvos tudásának, szakmai tapasztalatának, illetve az intézmény szakmai színvonalának és felszereltségének. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyrészt az elmúlt 30 évben megszámlálhatatlan súlyos-szövődményes várandósság ellátásának is részese lehetem, másrészt a Klinika szakmai csúcs-intézményként az összes ilyen szövődmény ellátására felkészült, mind szülészeti, mind gyermek-intenzív ellátás vonatkozásában. Így az általam gondozott várandósokat szinte bármilyen problémával el tudjuk látni, illetve az országból rendkívül sok kismamát küldenek hozzám, kérve a gondozás átvételét, a súlyos, esetleg életveszélyes problémák megoldását.

Ikerterhesek gondozása

Az elmúlt évtizedekben a különböző asszisztált reprodukciós technikák (meddőségi kezelések) alkalmazásának eredményeként jelentősen emelkedett az ikerterhesek száma. Ezeknél a kismamáknál számottevően több szövődménnyel kell számolnunk, amelyek megoldása speciális tudást és tapasztalatot igényel. A magam részéről kifejezetten szeretem ikerterhesek gondozását végezni, a Klinika hátterének köszönhetően számtalan ilyen várandósság átvételére kértek a kollégák az ország minden részéből, és ennek a bizalomnak köszönhetően kiemelkedően nagy szakmai tapasztalatot szerezhettem ezen a területen, amelynek előnyét reményeim szerint az általam gondozott ikerterhes kismamák élvezhetik.

Koraszülés

A koraszülések gyakorisága sajnos a magyar szülészet egy még megoldatlan gondját jelenti. Ezekben az esetekben a rendkívül sérülékeny, koraszülött kisbabák ellátása szintén speciális tudást, és tapasztalatot, illetve speciálisan felszerelt, úgynevezett neonatológiai intenzív osztályt igényel. Klinikánkon Magyarország egyik legnagyobb, és legkorszerűbb ilyen részlegével rendelkezünk, így a nálunk született koraszülöttek lehető legjobb ellátása biztosítható. Az elmúlt 30 évben az ikerszülésekhez hasonlóan a koraszülések vezetésében is igen nagy gyakorlatra tehettem szert. Ezek az esetek különösen nagy, de általam nagyon szeretett szakmai kihívást jelentenek.

Kapcsolat

Itt érhet el

Prof. Dr. Ács Nándor
Telefon
+36 30 952 0861
Cím
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika